Irán légvédelmi erői meg fogják akadályozni minden olyan kísérletet, amely légtérének megsértésére irányul, jelentette ki pénteken Masud Dzhazaeri vezérkari tábornok amerikai pilóta nélküli repülőgéppel a Perzsa-öbölben történt incidenssel kapcsolatban. A nyilatkozat válasz volt George Little a Pentagon szóvivője szavaira, aki szerint az iráni légierő repülőgépe pilóta nélküli repülőgépet lőtt le, amely Irán partvonala mentén repült.

Dzhazaeri kijelentette, hogy Irán „kemény választ” fog adni bármilyen agresszióra, függetlenül attól, hogy honnan ered az: szárazföldről, levegőről vagy tengerről.

Iráni katonai repülőgépek tüzet nyitottak egy amerikai robotrepülőgépre, amelyik a Perzsa-öböl felett megfigyelést végzett a semleges légtérben.

Az amerikai védelmi tárca szóvivője, George Little elmondta, hogy az incidens szeptember 1-én történt. Elmondása szerint a robotrepülőgép nem sérült meg és szerencsésen visszatért bázisára.

Little azonkívül kijelentette, hogy Washington folytatni kívánja a légi megfigyelést a Perzsa-öböl nemzetközi vizein. Ha erre szükség lesz, az amerikai fegyveres erők kellő választ adnak az efféle provokációkra. Nagy lehetőségekkel rendelkeznek a védelem terén és szükség esetén hajlandók élni ezekkel a lehetőségekkel.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 909 915 megtekintés

Videó: 49 077 750 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056286

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh