A USS Eisenhower, az Egyesült Államok haditengerészetének egy repülőgép-hordozó anyahajója több századnyi bombázóval és mintegy 8000 tengerészgyalogossal a fedélzetén megjelent a szíriai partok mellett. Egyelőre nem volt hivatalos bejelentés, de nagy a valószínűsége, hogy az Egyesült Államok nemsokára nyílt beavatkozást indít Szíria ellen. Napokkal ezelőtt a nemzetközi média újból felvetette, hogy Bashar al-Asszád szír elnök vegyi fegyvereket akar bevetni az "ellenzék" ellen, és ebben az esetben az Egyesült Államok katonai beavatkozást indít.

Az utóbbi napokban ehhez hasonló hírekre lehettünk figyelmesek a nemzetközi média címlapjain: "gyanús mozgásokat észleltek szír vegyi fegyver raktárak környékén", és "a kormány vegyi fegyvert akar bevetni az ellenzék ellen". Nem lehetnek kétségeink afelől, hogy ez pusztán a NATO inváziót előkészítő médiapropaganda.

Az izraeli média szerint az Egyesült Államok haditengerészete 10000 tengerészgyalogossal, 17 hadihajóval, 70 bombázóval, 10 rombolóval és fregattal állomásozik Szíria felségvizein. A London Times egy amerikai tisztet idézve azt állítja, hogy a fokozott katonai jelenlét pusztán erőfitogtatás, de még nem született döntés a beavatkozásról. A tiszt szerint még nem született meg a döntés, több lehetséges forgatókönyv van, de ettől függetlenül az invázió napokon belül megkezdődhet. A USS Eisenhower által vezetett csapásmérő erő nemrég érkezett meg a szír felségvizekre, majd csatlakozott az Iwo Jima helikopter-hordozóhoz, ami már két hete a szír partok mentén tartózkodik.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 749 934 megtekintés

Videó: 48 951 517 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031898

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh