Oroszország január végén nagyszabású haditengerészeti gyakorlatokat tart a Földközi-tenger és a Fekete-tenger térségében. A védelmi minisztérium szerdai közleménye szerint a gyakorlatba bevonnak hadihajókat az Északi-tengerről, a Fekete-tengerről és a Csendes-óceáni flottákból is.

Ilyen nagyszabású gyakorlatot Oroszország évtizedek óta nem hajtott végre - a művelet során a legkülönbözőbb időzónákban és a világ távoli térségeiben szolgálatot teljesítő orosz flották fognak közös gyakorlatban részt venni. A védelmi minisztérium közleménye szerint ennek célja az irányíthatóság javítása, a többcélú erők együttműködésének javítása a különböző időzónákban működő flották összehangolásával.

A gyakorlatokat az orosz fegyveres erők 2013 kiképzési programjának megfelelően annak szellemében hajtják végre, hogy az országhatáron kívül szolgálatot teljesítő egységek bármely pillanatban készen álljanak az összehangolt cselekvésre. Az orosz katonai vezetés tehát arra készül, hogy a közeljövőben ilyesmire szükség lesz - ez a tény és a katonai vezetésben végrehajtott tisztogatások a háborús készülődés jelei.

A haditengerészeti gyakorlatban részt vevő egységek jelenleg útban vannak a kijelölt helyszínek felé. A gyakorlat szimulálja az Észak-Kaukázus térségében szolgáló tengerészgyalogosok és deszantosok mozgósítását, illetve továbbképzést nyújt a haditengerészet személyzetnek a Fekete-tengeren és a Földközi-tengeren folytatott hadviselés speciális körülményeihez.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 099 374 megtekintés

Videó: 48 324 675 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923991

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh