Kína szárazföldi telepítésű ballisztikus rakétaelhárító fegyvert tesztelt vasárnap - adta hírül a védelmi minisztériumból származó információt a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség hétfőn.

A szűkszavú közlemény szerint a kísérletre "Kína területén belül" került sor, s az "elérte előre kitűzött célját", tehát sikeres volt. A védelmi tárca illetékese még hozzáfűzte, "a teszt védelmi jellegű és nem irányul egyetlen ország ellen sem".

A kísérlet, amelynek során a szárazföldi telepítésű fegyver a levegőben semmisíti meg az ellenséges ballisztikus rakétákat, robbanótölteteket, egyértelmű jele, hogy Kína saját rakétavédelmi rendszerén dolgozik - állapítják meg szakértők. 2010 után ez volt a második ilyen jellegű teszt az országban.

A kínai központi televízió híradója beszámolt arról, hogy India, ugyancsak vasárnap, sikeresen végrehajtotta utolsó kísérletét a K-15-típusú tengeralattjáróra telepítendő közepes hatótávolságú ballisztikus rakétájával.

Indiai források szerint a 20 kilométer magasan repülő rakéta a Bengáli-öbölben körülbelül 700 kilométeres távolságban, a cél közelében csapódott a vízbe. Ezzel India az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország és Kína után az ötödik állam, amely ilyen fegyverrel rendelkezik.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 704 456 megtekintés

Videó: 48 917 576 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025382

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh