Több külföldi médium Izraelt vádolja egy hadihajók ellen bevethető rakétákkal teli szíriai fegyverraktár felrobbantásával. A támadás állítólag július 5-én történt egy Latakia melletti katonai bázison.

Uzi Landau idegenforgalmi miniszter nem erősítette meg, és nem is cáfolta az értesüléseket. Juvál Steini hírszerzési miniszter pedig csak annyit mondott, hogy helytelen minden biztonsági kiszivárogtatás.

Az izraeli Háárec című napilap vasárnap azt mérlegelte, hogy Aszad szíriai elnök meddig hunyhat szemet az izraeli támadások fölött. Májusban két állítólagos izraeli légicsapás után kijelentette, hogy legközelebb Izrael magas árat fizet a támadásért. A lap szerint az amerikai kiszivárogtatás nyomán a következő napokban a szíriai elnöknek döntenie kell arról, hogy nyílt összecsapást hirdet-e a zsidó állammal.

A Jediót Ahronót külföldi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Izrael 2013-ban négyszer hajtott végre katonai beavatkozást szíriai fegyverszállítások és raktárak ellen: január 31-én, május 3-án és 5-én, valamint - ha igaznak bizonyulnak a legújabb híradások - akkor július 5-én.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 871 774 megtekintés

Videó: 49 053 578 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053142

Jelenleg az oldalon

16
Online

Interreg CE1013 REFREsh