Egy független amerikai vizsgálat szerint csaknem 50 millió dollárt pocsékolt el az USA Afganisztánban az elmúlt másfél évben.

Az Egyesült Államokban működik egy a kormányzattól független szervezet, az angol elnevezésből adódó betűszóval a SIGAR, amely folyamatosan ellenőrzi a külföldi segélyek felhasználását. Merthogy a USAID, a legnagyobb fejlesztési ügynökség valójában az amerikai adófizetők pénzét költi. A SIGAR most az Afganisztánban elköltött amerikai segélyek felhasználását ellenőrizte. A vizsgálatból kiderült, hogy az elmúlt 16 hónapban rengeteg szakértői utazásra, konferenciára, szemináriumra költöttek.

Emellett a helyi kormányzatok projektjeit is támogatták, de a felhasználás hatékonysága, finoman fogalmazva, kívánni valót hagyott maga után. A 236 oldalas jelentés konklúziója szerint 47 millió dollár szinte a semmibe ment el. Ez az összeg az afganisztáni tartományi kormányzatoknak nyújtott teljes támogatás egynegyede. A hanyag felhasználáson túl nyilván a korrupciós csatornákba is került néhány millió dollár. De ennek kivizsgálása már az afgán hatóságok feladata.

Forrás: asiaport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 711 420 megtekintés

Videó: 48 924 112 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026666

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh