Az amerikai Szövetségi Légi-közlekedési Hatóság a mai napon kiadott egy figyelmeztetést, miszerint pénzbüntetésre és börtönbüntetésre ítélhetik azokat az állampolgárokat, akik tüzet nyitnak az ország légterében lévő drónokra, mivel ez "a nyilvánosságot veszélyezteti és köztulajdon ellen elkövetett bűncselekmény". A hatóság figyelmeztetése szerint a drónok az ország légterének védelmét látják el lakott terület felett is.

A figyelmeztetés azt követően történt, hogy a Colorado állam béli Deer Trail település közössége arra biztatta a helyi vadászokat, hogy nyissanak tüzet a lakott terület fölött megjelenő drónokra, mivel azok a lakosság teljes ellenőrzését végzik és ezt a folyamatot még csírájában el kell fojtani. A hatóság szerint a jelenleg használatos drónok ha rájuk lőnek, lakott terület fölött lezuhanhatnak és ez emberek százainak életét veszélyezteti, emiatt többévi szabadságvesztésre ítélhető, aki tüzet nyit rájuk.

Deer Trail községe 100 dolláros jutalmat ajánl mindenkinek, aki érvényes vadászati engedéllyel rendelkezik és be tudja mutatni egy általa lelőtt drón darabjait!

Forrás: hidfo.net Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 750 230 megtekintés

Videó: 48 951 558 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031898

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh