A streaming-szolgáltatót napjainkban az illegális film- és sorozatletöltések legfontosabb alternatívájaként tartják számon. Most kiderült, hogy mindez egyáltalán nem véletlen, hiszen a cég érdekes módszert alkalmaz.

A TorrentFreak arról számolt be, hogy a Netflix rendszeresen tanulmányozza a torrent-fájlokat és a kalóztartalmakat kínáló oldalakat, így pontosan tudja, hogy mely sorozatok népszerűek a felhasználók körében. Mindezt Kelly Merryman, a társaság európai tartalomvásárlásokért felelős alelnöke árulta el azután, hogy a streaming-szolgáltatás elérhetővé vált Hollandiában is. Merryman a Tweakers nevű portálnak úgy nyilatkozott, hogy egy televíziós sorozat megvásárlása előtt megnézik, hogy az mennyire népszerű a kalóz-honlapokon. Példaként említette a Szökést, amely a mai napig rendkívül népszerű Hollandiában és az illegális kópiákat felvonultató hálózatokban, ezért úgy döntöttek, hogy bekerül a helyi kínálatba.

Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója is megerősítette, hogy érdekes a kapcsolatuk a kalózkodással, hiszen ők is profitálnak a jelenségből. A menedzser nem tartja szükségszerűen rossznak az illegális másolatokat és a torrentezőkre valahol célcsoportként tekint. A vállalat arra próbál rávilágítani, hogy a streaming-szolgáltatás sokkal egyszerűbb a torrentezésnél, hiszen nem kell adatokat keresni, letölteni, hanem a tartalmakra elég rákattintani és máris megnézhetők. Hastings rámutatott, hogy a hollywoodi filmstúdiókkal való együttműködés során az egyik legfontosabb céljuk az illegális letöltések minimalizálása, mindez azonban csak akkor valósulhat meg, ha az ajánlatuk felveszi a versenyt a kalózoldalak kínálatával.

A stratégia mindenesetre sikeresnek tűnik, hiszen Kanadában a torrent-forgalom 50 százalékkal csökkent azóta, hogy a Netflix három évvel ezelőtt megjelent a piacon.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 109 megtekintés

Videó: 48 289 820 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919793

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh