108 munkahely teremtődhet meg azzal, hogy a Solar Energy System Kft. Komlón is létesít egy telephelyet. A napelemek gyártásával foglalkozó magyar tulajdonú cég először Szigetváron szeretett volna befektetni, ám ez különböző okok miatt nem valósulhatott meg. Erről egy személyes kapcsolata lévén értesült Polics József, városunk polgármestere, országgyűlési képviselő, aki mintegy jó lehetőségként városunkat ajánlotta a szakemberek figyelmébe.

Ez történt 2010 októberében, majd idén április 14-én megtörtént az alapkőletétel. Ehhez a városnak rendezési tervet kellett módosítani, vagyis a buszpályaudvar nem kerül át az ipari parkba – az erre a célra kijelölt területet a szóban forgó cég kapta meg, ingyen. A terület vonzó az infrastruktúrája és a megközelíthetősége miatt- mondta Polics úr. A telek mellett fekvő síneken történhet alapanyag és késztermék szállítás is, mely hasznos üzleti kapcsolatok kialakítására ad esélyt a világ bármely pontján.

A beruházás még ebben a hónapban megkezdődik, és november 30-ig be kell fejezni. Előtte októberben lesz egy próbatermelés is. Emellett természetesen továbbra is folynak a tavalyi évben megkezdett fűtéskorszerűsítések az önkormányzati intézményekben. Vagyis a megújuló városban a megújuló energiaforrás talán jelenthet egy kitörési pontot.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 210 201 megtekintés

Videó: 47 343 757 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6758626

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh