A tervező bizottság elfogadta szerdán a Jeruzsálemet és a ciszjordániai Maale Adumím zsidó teleptömböt összekötő, E-1 nevű terv részeként több ezer lakás felépítését - jelentette az izraeli katonai rádió.

A ciszjordániai terveket jóváhagyó bizottság 3000 újabb lakásról döntött azon az 1967-ben megszállt területen, amelynek beépítése észak-déli irányban két részre szakítaná Palesztinát, és ezért Rámalláh szerint a terület létfontosságú államuk létrehozásához. Nemzetközi tiltakozás követeli az E-1 terv elvetését, emiatt több európai országban, valamint Ausztráliában és Brazíliában is berendelték az izraeli nagyköveteket.

A Maariv című izraeli napilap honlapja szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnöki hivatalából azt üzenték az amerikai vezetésnek, hogy csak tervezési folyamatról van szó, amelyet bármely pillanatban leállíthatnak. Az izraeli törvények szerint a végleges jóváhagyás előtt hatvan napon belül fellebbezni lehet a javaslat ellen.

A katonai rádió bejelentése szerint két héten belül összeül egy másik, a jeruzsálemi építkezésekről döntő bizottság is, ahol várhatóan 900 új lakás megépítését engedélyezik a város Gilo nevű, 1967-ben elfoglalt területen létrehozott lakónegyedében.

Az izraeli kormány vasárnapi ülésén úgy döntött, hogy az 1967-ben megszállt területeken lévő izraeli települések bővítésével, 3000 új telepes-lakással válaszol a palesztinok ENSZ-státusának felemelésére.

Forrás: MTI

Palesztina pert indít Izrael ellen

A Palesztin Hatóság azzal fenyegetőzött, hogy élve az ENSZ megfigyelője újonnan megszerzett státuszával, keresetet indít a Nemzetközi Büntetőbíróságnál (ICC), ha Izrael nem mond le azon terveiről, hogy új településeket hoz létre Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában, jelentette ki Nabil Shaath, a Palesztin Hatóság tagja.

Ugyanakkor, Hanan Ashrawi a Palesztin Hatóság képviselője felszólította a nemzetközi közösséget, hogy szankciókat vezessen be Izrael ellen.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 816 megtekintés

Videó: 48 313 218 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922561

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh