Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök mélyen elítélte az országát ért támadást, amit a Hezbollah követett el a hét folyamán. Egyben kifejezte meggyőződését, miszerint a libanoni, félkatonai szervezetet Irán mozgatja a háttérből.

A Golán-fennsík közelében lezajlott összecsapásban az izraeli hadsereg három katonáját megölték, heten megsebesültek. Netanjahu, Irán mellett, a libanoni és a szíriai kormányt is felelősnek tartja, mert az Izrael biztonságát fenyegető szervezetek zavartalanul működhetnek az országukban. A kormányfő biztosította népét, hogy minden szükséges válaszlépést megtesznek, és minden erejükkel le fognak csapni a felelősökre.

A múlt héten egy légicsapás eredményeként a Hezbollah hat fegyverese és egy iráni tábornok vesztette életét. Az iráni külügyminisztérium akkor jelezte, hogy az ügynek következményei lesznek. Az izraeli kormányfő erre alapozza a perzsa országgal szembeni gyanúját. A Jerusalem Post forrásai szerint Netanjahu belső köreiben teljesen elítélik, hogy a nyugati hatalmak, köztük az Egyesült Államok, ezzel az iráni vezetéssel tárgyalásokat folytat. Ezzel kaput nyitnak előttük, hogy bővítsék nukleáris infrastruktúrájukat, és atomfegyvert készíthessenek. Véleményük szerint ezt nem szabad megengedni egy terrorizmust támogató országnak.

Nem a miniszterelnök volt az egyetlen izraeli tisztviselő, aki szigorú fellépésre figyelmeztette a zsidó állam ellenségeit. Az ENSZ izraeli nagykövete, Ron Prosor levélben közölte a szervezet főtitkárával, Ban Ki Munnal: nem fogják tűrni, hogy a Hezbollah izraeli célpontokat támadjon. Ezért minden eszközt be fognak vetni, hogy megvédjék az országot, és annak lakosságát.

Avigdor Liberman külügyminiszter, aki éppen Kínában van, még keményebben fogalmazott: szerinte „a területüket ért rakétatámadásokra nem elég azonos nagyságrendű választ adni, hanem sokkal szigorúbb fellépést kell alkalmazni.” Ezt azzal igazolta, hogy Kína vagy az Egyesült Államok is sokkal nagyobb erővel vágna vissza, mint amilyet az agresszor alkalmaz, ha őket érné hasonló támadás.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 657 megtekintés

Videó: 48 316 522 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923099

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh