Kiválasztották az esküdteket a Chris Kyle meggyilkolásával gyanúsított Eddie Ray Routh tárgyalásához. Kyle az utóbbi idők legismertebb mesterlövészének számít az Egyesült Államokban. 2012-ben megjelent önéletrajza bestseller lett. A könyv alapján készült filmet pedig 6 Oscar-díjra jelölték az idén.

Chris Kyle az Egyesült Államok Haditengerészetének különleges hadviselési elit egységéhez (SEAL) tartozott. Négy alkalommal járt Irakban mesterlövészként, és többször kitüntették. Saját elmondása szerint több mint 300 embert lőtt le katonai szolgálata során. 2009-ben szerelt le, hazatérése után a háborút nehezen feldolgozó katonák segítésével foglalkozott. Későbbi gyilkosát is ennek kapcsán ismerte meg.

Eddie Ray Routh szintén a fegyveres erőknél szolgált, tengerészgyalogos volt, és ő is megjárta Irakot. Poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedett, és édesanyja kérte meg Chris Kyle-t, hogy próbáljon meg segíteni rajta. 2013 februárjában Kyle és egy barátja elvitték őt egy texasi lőtérre, ahol a tragédia történt: Routh mind a kettőjüket lelőtte. A gyilkosság után a testvéréhez ment, akinek elmondta mi történt, ő pedig hívta a rendőrséget.

A tárgyalás kezdetét február 11-re tűzték ki, és a védelem hiába kért halasztást, a Chris Kyle életéről szóló film januári megjelenése miatt, a bíró ezt elutasította. Az esküdtszék kiválasztása érthető módon nem ment könnyen, ugyanis az emberek többsége ismeri a történetet. Mivel gyakorlatilag lehetetlen lett volna olyan esküdteket találni, aki se a könyvet nem olvasta, se a filmet nem látta, így emiatt nem zártak ki senkit. Azt azonban figyelembe vették, hogy az ítélet meghozatala szempontjából mindez mennyire befolyásolhatja őket.

Az ügyészség nem fogja kérni Routh-ra a halálbüntetést. Helyette életfogytig tartó börtön várhat rá, ha bűnösnek találják.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 723 714 megtekintés

Videó: 48 933 900 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028640

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh