Egyiptom támogatja Oroszország szíriai beavatkozását, és elismeri, hogy az Aszad-kormány katonai támogatása a terrorizmus felszámolásának előfeltétele, ami a térséget hosszú távon stabilizálhatja.

Egyiptom külügyminisztere, Számeh Sukri szerint egyértelmű, hogy a térségi országok katonai hozzáférést kell biztosítsanak Oroszország számára, mert Moszkva a térség stabilitásának helyreállításában érdekelt nagyhatalomként ténylegesen felszámolhatja a terrorizmust Szíria területén. A külügyminiszter az Al-Arabija szaúdi televíziónak adott interjú során kijelentette, hogy Kairó folyamatos kapcsolatban áll az orosz féllel, és bár Oroszország a légierő bevetése mellett nem tervez szárazföldi beavatkozást, Egyiptom készen áll arra, hogy kérés esetén részt vegyen a terrorszervezetek felszámolásában Szíria területén.

Francois Hollande francia elnök szeptember 23-án bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötöttek Egyiptommal az Oroszország számára át nem adott Misztral helikopterhordozó hajók értékesítéséről. Az elnöki hivatal korábbi sajtóinformációkat erősített meg; eszerint Francois Hollande telefonon egyeztetett Abdel Fattah El-Szisszi egyiptomi államfővel, és megállapodtak a hajók eladásáról. Az üzlet véglegesítése után az Oroszországnak át nem adott Misztralok egy egyiptomi katonai beavatkozás részeként jelenhetnek meg a Földközi-tenger partvidékén, Szíria felségvizein.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 074 472 megtekintés

Videó: 48 303 293 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921082

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh