Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter tárgyalásokat kezdett a NATO európai parancsnokságának vezetőjével Görögország geopolitikai szerepének újraértékeléséről. A NATO a migrációs válságra hivatkozva fokozná katonai jelenlétét Görögországban.

A védelmi miniszter csütörtökön a NATO belgiumi központjába látogatott, ahol Philip Breedlove-val tárgyalt a migrációs válság kezeléséről. Kammenosz a Monsban tartott megbeszélésre Görögország térségi politikáját meghatározó diplomatákkal érkezett, majd a minisztérium sajtóközpontja egy rövid közleményt adott ki az eseményről. Eszerint Kammenosz a NATO európai főparancsnokával arról tárgyalt, hogy “Görögország egyre fontosabb szereplővé válik a NATO délkeleti szárnyán, ahol stabilizációs feladatkört tölthet be a migrációs válság kezelésében”.

A látogatás során Evangelosz Aposztolakisz, Görögország fegyveres erőinek vezérkari főnöke a NATO katonai bizottságának vezetőjével, Petr Pavellel folytatott megbeszélést. Görögország 1952-ben csatlakozott a NATO szervezetéhez. Az észak-atlanti szövetség most a migrációs válság rendezésére hivatkozva fokozná katonai jelenlétét a Földközi-tenger keleti partvidékén.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 151 303 megtekintés

Videó: 47 275 590 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6744122

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh