Hiba volt az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítása - jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök csütörtökön Moszkvában, németül beszélő orosz újságírókkal tartott találkozóján, amelyen megvonta kétnapos látogatásának mérlegét.

A bajor miniszterelnök szerint számot kell vetni a kialakult realitással, hogy a szankciók haladéktalan feloldása nem lehetséges. Politikai úton el kell érni a szankciók megszüntetését.

Várakozásai szerint "a belátható jövőben" feloldják a büntetőintézkedéseket.

"Tegnap az orosz elnökkel találkozva világosan megmondtam: Kijevnek is vannak kötelezettségei, Moszkvának is vannak kötelezettségei" - tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy a szankciók az ukrajnai helyzettel és a minszki megállapodásokkal állnak összefüggésben, az utóbbiakat pedig a konfliktus összes résztvevőjének végre kell hajtania. "Remélem, hogy ez bekövetkezik" - mondta.

Eközben Edmund Stoiber volt bajor kormányfő, aki tagja a Seehofert Moszkvába kísérő küldöttségnek, közölte: meghívták Vlagyimir Putyin orosz elnököt a 2017-es müncheni biztonsági konferenciára. Hozzátette, hogy jövőre lesz a 10. évfordulója Putyin emlékezetes beszédének, amely nagy nemzetközi visszhangot váltott ki. Ebben Putyin Oroszország helyéről és szerepéről beszélt a világban, és az egypólusú modell veszélyeire figyelmeztetett a nemzetközi politikában.

Seehofer szerdán találkozott Putyinnal a Moszkva melletti, novo-ogarjovói elnöki rezidencián, ahol a bajor kormányfő Oroszország Bajorországgal fennálló különleges viszonyát méltatta, és köszönetet mondott vendéglátójának az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok normalizálása érdekében tett erőfeszítéseiért.

A bajor kormányfő kifejezésre juttatta azt a szándékát is, hogy Oroszország és Németország között jobb bizalmi kapcsolat alakuljon ki.

"Úgy véljük, hogy ez megkerülhetetlen annak tükrében, ami a világban történik" - mondta.

Seehofer közölte, ősszel újra Moszkvába látogat, és arra számít, hogy akkor több együttműködési megállapodás is születik Moszkva és München között.

Forrás: atv.hu / MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 948 878 megtekintés

Videó: 49 098 694 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058964

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh