Immár hónapok óta lényegében véve egy sakktáblára hasonlít Ukrajna, amelyen a nyugati hatalmak Oroszországgal harcolnak a befolyásuk fenntartása érdekében, amely igen megrendült az orosz diplomácia ragyogó szíriai győzelme után.

Számos orosz és nyugati szakértő szerint az Egyesült Államok és az EU vezetése provokálta ki lényegében az ukrajnai zavargásokat azzal, hogy demonstrálni szerették volna a politikai hatalmukat és teljes mértékben felelősek a kialakult konfliktus és a szélsőségesek hatalomra jutása miatt. Bruno Drweski ismert francia politológus, a ”Szabad gondolkodás” kiadvány igazgatója is osztja ezt a véleményt.

Véleménye szerint Washington megpróbált nyomást gyakorolni Oroszországra, hogy az megváltoztassa a Szíriával kapcsolatos álláspontját. Ez a kísérlet pedig nem járt sikerrel.

Az ukrán válság kezdete óta Oroszország szilárdan kiállt pozíciója mellett, miszerint nem változtatja meg a határa mentén kirobbant konfliktus miatt a külpolitikai álláspontját. És ezen a ponton vált sikertelenné a próbálkozás, hogy nyomást gyakoroljanak Oroszországra. A legutóbbi események Szíriában, ahol a kormányzati hadsereg kezd felülkerekedni, ezt támasztja alá. Washington e bukás azt bizonyítja, hogy a világ már nem olyan unipoláris, mint amilyen esetleg a ’80-as években volt, Oroszország politikai ereje pedig jelentősen megnőtt, amelynek oldalán olyan fontos szövetségesek állnak, mint a BRICS-országok. Ebben a helyzetben véleményem szerint a feleknek tárgyalóasztalhoz kell ülniük, és olyan megoldást keresni, amely mindenki számára megfelelő. Ez a békéhez vezető út, mivel a többpólusú világ a jövő pozitív geopolitikai modellje a hatástalan unipoláris rendszerrel szemben.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 880 570 megtekintés

Videó: 49 059 056 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053798

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh