A német kormány attól tart, hogy egyre több menedékkérő próbál meg Líbiából a Földközi-tengeren átkelve, Olaszországban partot érve eljutni Európába a nyáron. Erről Thomas de Maiziere német belügyminiszter beszélt pénteken Potsdamban, miután tárgyalt osztrák kollégájával, Walter Sobotkával.

Sajtóértekezletükön mindketten hangsúlyozták, hogy Olaszországnak mindenképpen teljesítenie kell nemzetközi kötelezettségeit, és jobban védenie déli tengeri határait.

Thomas de Maiziere kijelentette, hogy az úgynevezett nyugat-balkáni migrációs útvonal nem fog ismét megnyílni, hogy a menekültek Németország és Európa többi része felé indulhassanak.

Miután a NATO járőrhajói a Földközi-tenger keleti medencéjében akadályozni próbálják a migránsok eljutását Európába, valamint az Európai Unió megállapodást kötött Törökországgal a Görögországba átjutott, de menedékstátusra nem jogosult migránsok visszatoloncolásáról, szakértők szerint a menedékkérők ismét egyre inkább Líbiából próbálnak majd átjutni Európába. Azonban ez az útvonal is nagyon veszélyes azokkal a lélekvesztőkkel, amelyekkel az embercsempészek útjukra indítják a migránsokat, és sokan vesztek már oda ebben a térségben is.

Forrás: kitekinto.hu / MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 754 811 megtekintés

Videó: 48 953 959 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032277

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh