Valaki szerint pánikkeltés, mások szerint nincs abban semmi rendkívüli, hogy a németek vizet és tartós élelmiszert halmoznak fel. Az a néhány évtized volt a rendellenes állapot, ameddig az egyén a fogyasztói társadalommal szemben teljes kiszolgáltatottságban létezett.

Több mint két évtized után a német kormány egy 69 oldalas polgári védelmi program elfogadását tervezi, ami számos intézkedést felvonultat annak érdekében, hogy a lakosság kevésbé legyen kiszolgáltatott állapotban egy fegyveres konfliktus, terrortámadás, kibertámadás, vagy más vészhelyzet esetében. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung arról számolt be, hogy a német állampolgárok az új intézkedéscsomag részeként legkevesebb tíz napi élelmiszert, és öt napi ivóvizet kell eltartalékoljanak, hogy felkészüljenek a válsághelyzet idején bekövetkező ellátási zavarokra.

A tervezet intenzív vitát váltott ki a német médiában és politikusok körében; voltak ugyanis olyanok, akik szerint ez pánikkeltésnek minősül. Dietmar Bartsch, a Die Linke képviselője a Kölner Stadt-Anzeiger újságnak nyilatkozva azt mondta; ha a kormány felszólítja a lakosságot, hogy rövid idő alatt tartós élelmiszert halmozzon fel, az csak összezavarja az embereket, és pánikot vált ki. A Zöldpárt részéről Konstantin von Notz pedig kijelentette; ő nem lát olyan fenyegető helyzetet, ami miatt az embereknek élelmiszert kellene felhalmoznia.

Burkhard Lischka, a Szociáldemokrata Párt tagja ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet; nincs semmi rendkívüli abban, ha az emberek felkészülnek a jövőre, és vizet, tartós élelmiszert tesznek félre. Elmondása szerint erre az intézkedésre nem úgy kell tekinteni, mint ami rettegést válthat ki az emberekből – mindössze felelősségteljes gondolkodásra vall, ha az emberek felkészülnek egy esetleges nehéz időszakra, és a kormány most pont ezt a felelősségtudatot várja el a társadalomtól.

A Bild napilap szerint ugyanakkor az intézkedéscsomag számos más elemet is tartalmaz, ami pánikkeltésre alkalmas. Eszerint a hatóságok azt tervezik, hogy biológiai és vegyi támadás elleni védőöltözettel is ellátják a teljes lakosságot.

A Bild értesülése szerint emellett a hatóságok speciális kutakat alakítanak ki, melyek a vezetékes ivóvíz elérhetetlensége esetén is biztosítanák a lakosság vízellátását legkevesebb 14 napig.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 690 162 megtekintés

Videó: 48 902 023 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022912

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh