A Bundeswehrtől kiszivárogtatott belső jelentés szerint a német hadsereg nem rendelkezik megfelelő harci képességekkel, miután a légierő számos programja veszélybe sodródott és gondok adódtak a teherszállító repülőgépek beszerzésével.

A Bundeswehr belső jelentését a Welt am Sonntag újságon keresztül szivárogtatták ki. A lap birtokába jutott, Ursula von der Leyen védelmi miniszter által is aláírt dokumentum szerint továbbra sem megoldott a katonai teherszállító repülőgépek beszerzése, és amellett, hogy ez veszélybe sodorja a fegyveres erők elégséges működését, a problémát szomszédos országgal fennálló érdekütközés is súlyosbítja.

A dokumentum szerint a francia-német Transall C-160 teherszállító repülőgépeket 2021-ben kivonják a forgalomból, de Németország még egészen 2023-ig nem tudja használni a A400M Atlas gépeket. A lap szerint a német vezérkar szabadulni próbál a franciákkal kötött üzletektől, mert ezáltal Németország hosszú távon függő viszonyba kerül és Franciaországra lesz utalva. Az egymásra utaltságot azonban a NATO-tagság ellenére sem tartják hosszú távon elképzelhetőnek a német vezetők. Ez arra utalhat, hogy a NATO-tagság nem szüntette meg az egymással érdekütközésben álló országok közti konfliktust, mindössze eltakarta azt.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 388 071 megtekintés

Videó: 45 460 647 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6384251

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh