Az országot a növekedés felé irányítjuk. Olyan gazdasági tervünk van, mely megduplázza a növekedés ütemét! Minden olyan nemzettel megegyezésre jutunk, mely velünk erre törekszik. Azt üzenjük a nemzetközi közösségnek: bár mindig Amerika lesz számunkra az első, de igazságosak leszünk mindenkivel! Ezt mondta Donald Trump, miután kiderült: megnyerte az elnökválasztást az Egyesült Államokban. Hillary Clinton gratulált és elismerte a vereséget.

A világ tőzsdéi mindenütt negatívan reagáltak Trump választási győzelmére. A mexikói peso a mélységekbe zuhant, az arany ára drámai mértékben emelkedett. Az EU brüsszeli központjában Hillary Clinton győzelmét várták. Hiába.

Oroszországban óriási figyelem követte az amerikai választásokat. Moszkvában nem is nagyon titkolták: jobban örülnének Trump győzelmének. A republikánusok ugyanis a pragmatikus külpolitikai hívei: nem az értékek hanem az érdekek alapján cselekszenek. Nixon elnök 1972-ben Pekingben megállapodott Mao Cetunggal, aki korábban Amerika-ellenes világháborút vizionált. Reagan elnök Gorbacsovval egyezett meg. Ezzel előkészítette a kommunizmus bukását Európában. Trump meg akar állapodni Putyinnal, míg Hillary Clinton tovább folytatta volna Oroszország bekerítését.

Az új First Lady a szomszédos Szlovéniában született. Az európai realitások tehát nem lesznek oly távol Donald Trumptól, aki jóval kevésbé járatos a diplomáciában, mint Hillary Clinton. De Reagan elnök sem volt külpolitikai szakértő, mégis ő indította meg azt a folyamatot, mely teljes mértékben átformálta Európa keleti felének sorsát.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 361 765 megtekintés

Videó: 43 658 671 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6202926

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh