Az idén vissza kell vonni az Oroszország ellen az ukrán válság miatt kivetett európai uniós szankciókat - sürgette Horst Seehofer bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

"Reálpolitikát javaslok kardcsörtetés helyett" - mondta a politikus a Bild am Sonntag című lapnak arra a kérdésre, hogy milyen politikát kellene követni a Donald Trump vezette Egyesült Államokkal és Vlagyimir Putyin Oroszországával kapcsolatban.   

Mint mondta, világossá kell tenni, hogy hol vannak nézeteltérések, például az ukrajnai Krím félsziget bekebelezése ügyében, de ezzel együtt "törekedni kell ésszerű gazdasági kapcsolatokra".   

Kiemelte, hogy az idén be kell fejezni az Oroszország elleni büntetőintézkedések politikáját, Oroszországnak pedig vissza kell térnie a vezető ipari hatalmak alkotta G8 csoportba, amelyben tagságát 2014-ben felfüggesztették az ukrajnai válságban folytatott tevékenysége miatt.   

Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy ki kell törni az ellenséges tömbökön alapuló 20. századi gondolkodásból, és közös választ kell találni a terror, a migráció, a klímaváltozás kihívására. Ebben pedig "nem segít a +ha te engem, akkor én téged+ politikája" - mondta.   

"Óriási hibát jövet el, aki azt gondolja, hogy egyszerre összetűzésbe kerülhetünk az Egyesült Államokkal, Oroszországgal és Nagy-Britanniával" - tette hozzá Horst Seehofer. 

A CSU testvérpártjával, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a szociáldemokrata párttal (SPD) együtt tagja a német szövetségi kormánynak, amelynek hivatalos álláspontja szerint az Oroszország elleni szankciók feloldásának feltétele az ukrajnai válság békés rendezésére 2015 elején kidolgozott minszki megállapodás végrehajtása.

Forrás: MTI / bild.de

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 320 megtekintés

Videó: 48 288 471 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919675

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh