Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke, Devin Nunes szerint Donald Trump és csapata a 2016-os elnökválasztási kampányban "nem játszott össze" Oroszországgal.

A republikánus politikus a Fox televízió vasárnapi politikai műsorának adott interjújában fejtette ki álláspontját. "Nincs bizonyíték arra, hogy Donald Trump és csapata összejátszott volna Oroszországgal" - fogalmazott Nunes.
   
Arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy a hírszerzési közösségben, vagy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) berkeiben vannak-e olyanok, akik információkat szivárogtatnak ki Donald Trump elnökségének aláásására, Devin Nunes azt válaszolta: "nagyon is világos, hogy éppen ez történik".
   
Majd hozzátette: úgy gondolja, hogy a kiszivárogtatás most már nem olyan mértékű, mert azok, akik hozzájuthattak a titkosított információkhoz és döntöttek a nyilvánosságra hozatalukról, már nem dolgoznak a kormányzatban.
   
A hírszerzési bizottság rangidős demokrata párti politikusa, Adam Schiff ugyanakkor az NBC televízió vasárnapi politikai műsorában "közvetett bizonyítékokról" beszélt. Schiff képviselő csalódásának adott hangot amiatt, hogy James Clapper, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) korábbi vezetője szintén azt nyilatkozta, nincs bizonyíték arra, hogy Trump kampánycsapata és Oroszország együttműködött volna.
   
"Meglepetéssel láttam Clapper igazgató kijelentését, hiszen ezt nem lehet olyan kategorikusan kijelenteni, ahogyan ő tette" - vélekedett. Majd hozzátette, hogy szerinte "közvetett bizonyíték van az együttműködésre, és közvetlen bizonyíték a fortélyokra". A kaliforniai képviselő azonban részletekkel nem szolgált állítása alátámasztására.
   
Jelenleg mind a képviselőház, mind a szenátus hírszerzési bizottsága vizsgálja, hogy volt-e kapcsolat Oroszország és a Trump-kampány között, és vajon Moszkva beavatkozott-e az amerikai választási folyamatba. James Comey, FBI-igazgató hétfőn éppen a képviselőház hírszerzési bizottsága előtti meghallgatáson ad számot a Szövetségi Nyomozó Iroda eddigi vizsgálódásainak eredményeiről.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 700 139 megtekintés

Videó: 48 911 040 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024414

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh