A Kreml szóvivője határozottan visszautasította kedden a The Intercept elnevezésű amerikai oknyomozó hírportálnak azt az állítását, hogy az orosz katonai hírszerzés kibertámadást indított az amerikai választási bizottságok ellen.

Dmitrij Peszkov szerint a The Intercept vádja nem bizonyított, és érvekkel nincs alátámasztva.    

"Ezen állításon felül, amely abszolút nem felel meg a valóságnak, semmilyen más információt nem láttunk, és semmilyen érveket nem hallottunk, amelyek alátámasztották volna ezen információ hitelességét. Ennek megfelelően határozottan visszautasítjuk annak a lehetőségét, hogy ez megtörténhetett" - mondta.   

Peszkov kijelentette, hogy ő maga nem olvasta azt az amerikai titkosszolgálati (szigorúan titkos) jelentést, amelyre az amerikai média hivatkozott.   

A The Intercept az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) jelentésére hivatkozva azt állította, hogy néhány nappal a tavalyi amerikai elnökválasztás előtt az orosz katonai hírszerzés (GRU) informatikai támadást hajtott végre legalább egy olyan amerikai cég ellen, amely szavazógépekhez való szoftvert gyártott, továbbá adathalász e-maileket küldött több mint száz amerikai választási tisztviselőnek.    

Az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn vádat emelt Reality Leigh Winner, az NSA szerződéses munkatársa ellen, amiért a The Intercept közlésének alapjául szolgáló hírszerzési dokumentumokat szivárogtatott ki.   

Az orosz szóvivő kedden azt is közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd herceg, szaúdi helyettes trónörökös, védelmi miniszter múlt keddi moszkvai találkozóján nem esett szó Katarnak több más arab országgal kialakult konfliktusáról.   

Peszkov az orosz szenátorok önálló hatáskörébe tartozónak minősítette azt a döntést, hogy az orosz parlament felsőháza különbizottságot hoz létre az Oroszország belügyeibe való külső beavatkozás kivizsgálására. A szóvivő ugyanakkor valósnak nevezte a problémát, amely ellen ellenlépéseket tesznek.   

Konsztantyin Koszacsov, a Szövetségi Tanács külügyi bizottságának elnöke kedden jelentette be a különbizottság felállításának tervét.

Forrás: MTI / theintercept.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 240 392 megtekintés

Videó: 38 479 145 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5891808

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh