Oroszország felszámolta a területén tárolt összes szarinkészletet - jelentette ki Valerij Kapasin vezérezredes, a vegyi fegyverek biztonságos tárolásáért felelős orosz szövetségi hivatal vezetője hétfőn az Interfax hírügynökségnek.

A tábornok szerint ezzel Moszkva egy újabb, a vegyi fegyverek betiltásáról rendelkező nemzetközi egyezményben foglalt kötelezettségét teljesítette. Kapasin emlékeztetett rá, hogy Oroszország már korábban megsemmisítette mustárgáz- és szománkészleteit.   

Az Interfax egy korábbi hivatalos bejelentésre hivatkozva azt írta, hogy Oroszországban a vegyifegyver-megsemmisítés idén ősszel befejeződhet. Idézte Mihail Babicsot, a vegyifegyver-leszerelési állami bizottság elnökét, aki márciusban azt közölte Vlagyimir Putyin elnökkel, hogy Oroszország a számára a nemzetközi kötelezettségei által előírt 2018. december 31- határidő helyett már 2017 végére felszámolhatja vegyifegyver-készleteit.   

Babics elmondta, hogy a szovjet vegyifegyver-arzenál 1998-ban megkezdett megsemmisítésére Oroszország több mint 330 milliárd rubelt (5,8 milliárd dollárt) fordított.

Forrás: MTI / interfax.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 372 787 megtekintés

Videó: 43 670 194 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6203940

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh