Kiterjeszti az amerikai személyek feketelistáját Oroszország, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetett be ellene - közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.

Az amerikai pénzügyminisztérium által a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt állítótagos orosz beavatkozás miatt bevezetett új szankciók érintik az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB), a katonai hírszerző szolgálatot, a katonai hírszerzésnek dolgozó hat személyt, öt csoportot, valamint további 19 orosz állampolgárt, köztük Jevgenyij Prigozsin üzletembert, akiknek a neve "a szentpétervári trollgyárral" kapcsolatban merült fel.   

A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Rjabkov azt mondta, hogy Oroszország a paritás elve alapján reagál, és nem zárja ki a további ellenlépések lehetőségét.    

Közölte: Moszkva számít arra, hogy Szergej Szkripal volt titkosügynök és lányának megmérgezése nyomán Nagy-Britannia és az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetnek be Oroszország ellen. Hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is a párbeszédet javasolja Londonnak és Washingtonnak.   

Rjabkov szerint az Egyesült Államok 2011, vagyis az amerikai-orosz kapcsolatok "újraindítása" óta immár 50. alkalommal bővítette a szankciók körét. Hangot adott azon véleményének, hogy az új gazdasági büntetőintézkedéseket szándékosan az orosz elnökválasztás küszöbén vezették be. Megismételte, hogy Washington a független külpolitikája miatt akarja megbüntetni Moszkvát, de leszögezte, hogy a nyomásgyakorlás nem jár majd sikerrel.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 636 864 megtekintés

Videó: 48 834 275 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7011107

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh