Nemrég Ellen Tauscher, az amerikai stratégiai stabilitás és fegyverellenőrzés különmegbízottja moszkvai látogatása alkalmából megosztott bizonyos titkosítottnak mondott információkat az európai rakétavédelmi pajzsra vonatkozóan. Az információkat az orosz fél lényegtelennek és használhatatlannak találta. Más forrásokból azt az információt kapták, hogy az amerikai szenátus továbbra is blokkolja bármiféle információ megosztását még az USA szövetségeseivel is, nemhogy Oroszországgal - bármilyen adatszolgáltatást is ígérnek, az csak olyan információ kiadását jelenti, aminek jelentősége stratégiailag elhanyagolható. (Ez az új START szerződés egyik kikötése is.)

Moszkva végleg elvesztette a reményt arra vonatozóan, hogy a rakétapajzs kérdését Washingtonnal rendezni tudja, és az orosz védelmi minisztérium most az ország elleni összehangolt médiatámadásra készül, ugyanis az orosz vezetés a sikertelen tárgyalások miatt nyilvánosságra fogja hozni azokat az adatokat, amik igazolják, hogy az Európába telepített amerikai rakétapajzs potenciális veszélyt jelent Oroszországra. A bizonyítékokat május 3-án és 4-én az orosz, amerikai, kínai, indiai, japán és európai védelmi miniszterek részvételével megrendezett konferencián fogják bemutatni. A konferencián részt vesznek a volt szovjet blokk védelmi miniszterei is, mivel ő országaik is érintettek az Oroszország bekerítésére irányuló műveletekben.

A konferencián az orosz védelmi erők vezetői bizonyítékokkal támasztják majd alá, hogy az egyoldalúan megépített rakétapajzs nem csak Oroszországra nézve jelent veszélyt, hanem a globális hatalmi egyensúly teljes felborítása a célja. Erről írunk már évek óta. Aki szerint az ez irányú meglátásaink "valószerűtlenek", figyelje a közeljövő világpolitikai történéseit, mert a folyamatok előrejelzéseink mentén alakulnak, és lassan közbeszéd tárgyává válnak olyan megállapítások, amik korábban alaptalan feltételezéseknek voltak bélyegezve.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 515 086 megtekintés

Videó: 39 463 565 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5954597

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh