Június 7-én 19 órakor kerül sor Harkányban a művelődési házhoz tartozó, egykori Bolgár Múzeum épületében Bálint András színművész irodalmi estjére, Ami a Márai naplóiból kimaradt címmel.

A Csorba Győző Megyei Könyvtár és a Harkányi Kulturális és Sport Központ közös szervezésében sorra kerülő előadás ingyenes, amelyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Szerelmem a magyar nyelv" - vallja Márai Sándor, és vele mondja a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bálint András. Az előadás válogatás Márai Sándor 1945 és 1949 közötti naplójegyzeteiből, és válogatás a magyar költészet legszebb verseiből. Elhangoznak a nagy magyar író följegyzései a koalíciós időkből, gondolatok a politikáról és világirodalomról, hazaszeretetről és költészetről, művészekről és polgárokról, karrierről és erkölcsről. Márai szellemes megjegyzései kortársairól: költőkről és politikusokról, barátokról és ellenségekről.

Mindezt keserűen, "márais" humorral.

"A magyar irodalom nagy volt, nagyobb, mint a nemzet" - írja egy helyen Márai Sándor, aki nem csak sokat írt, hanem olvasott is. Rengeteget. A magyar irodalom mindennapi olvasmánya volt: ismerte a hagyományokat, vizsgálta az írói felelősséget, gyönyörködött anyanyelvében. Kedves költői Vörösmarty Mihály, Arany János, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály és Radnóti Miklós voltak. A szellemes naplójegyzetek mellett néhány kedvenc költemény is elhangzik.

A kamaraszínházak hangulatával várjuk Önöket június 7-én, csütörtökön 19.00 órától Harkányba, a volt Bolgár Múzeumban. (Kossuth L. u. 2.)

Forrás: Harkányi Kulturális és Sport Központ

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 845 483 megtekintés

Videó: 49 023 649 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7044177

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh