A Hiteltársulás civil közösség szervezői üdvözlik Orbán Viktor miniszterelnök kedden tett bejelentését, melyben egy új, felerészben hazai tulajdonú bankrendszerről beszélt. Egyúttal kinyilvánították, hogy a civil kezdeményezésre szerveződő, civil-állami, fapados bank örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez.

Mint ismeretes a kedvező hitelkamatot kínáló, fapados civil-állami bank ötlete a 2011 októberében alakult nonprofit civil szerveződéstől, a Hiteltársulástól származik. A Hiteltársulás 2011. december végén adta át a Webbank alapításáról szóló szakmai előterjesztését Matolcsy György miniszternek, majd többszöri egyeztetés után megkezdődtek a közös előkészítő munkálatok.

"Az elmúlt hónapokban bürokratikus akadályokba ütközött és megtorpant az alapítás folyamata. Ezért arra szeretnénk kérni Miniszterelnök Urat, hogy támogassa a civil-állami bank megvalósulását és segítsen eltávolítani az utolsó bürokratikus akadályokat!" – mondta Doubravszky György szervező.

A Hiteltársulás az előzetes ígéreteknek megfelelően a Webbank projekt előkészítéséhez az alapítási engedély beadásáig kormányzati előfinanszírozást kért, mert a civil tőkegyűjtést csak a kormányzat elkötelezettségét jelentő támogatást követően tudja kellő biztonsággal elindítani.

A szervezők szerint a civil oldal – magánszemélyek és vállalkozások – néhány hónap alatt képesek lesznek előteremteni az induló tőke rájuk eső részét, mintegy 1,5 milliárd forintot. A webbank.hu weboldalán eddig 3 és félezer magánszemély 24 milliárd Ft megtakarítással, valamint kétezer vállalkozó 72 milliárd Ft éves forgalommal jelezte csatlakozási szándékát a kezdeményezéshez.

Forrás: Hiteltársulás Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 835 420 megtekintés

Videó: 49 013 548 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042331

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh