A bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a Fővárosi Főügyészség a napokban három gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt, amelynek a bíróság helyt adott, és azzal egyezően mindhárom terhelttel szemben elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést. Az ügynek jelenleg 23 gyanúsítottja van - közölte a főügyészség.

A kiadott közlemény szerint a rendelkezésre álló adatok szerint a bűnszervezet tagjai az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott - azonban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kezelt - egységes területalapú támogatások jogosulatlan megszerzése céljából, további bűntársak bevonásával 2011-2013. évben valótlan tartalmú támogatási kérelmeket nyújtottak be, és ezzel a jelenlegi adatok szerint több száz millió forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A nyomozást végző Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a fenti bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eddig 23 gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben. A Fővárosi Főügyészség közülük a napokban kihallgatott három újabb gyanúsított vonatkozásában indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és azzal egyezően - a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt - mindhárom gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte. A végzések a gyanúsítottak és a védők fellebbezése miatt nem jogerősek.

Az ügyben két további gyanúsított jelenleg házi őrizetben van, a Fővárosi Főügyészség azonban fellebbezett az előzetes letartóztatásuk elrendelése érdekében, mert a főügyészség álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés feltételei velük szemben is fennállnak.

A Fővárosi Főügyészség egy hónappal ezelőtt egy hasonló ügyben, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt összesen 84 személlyel szemben emelt vádat uniós területalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt.

Forrás: napi.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 702 930 megtekintés

Videó: 48 915 762 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025091

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh