Elkészült a bólyi ipari park új üzemcsarnoka, valamint az ipari parkhoz vezető elkerülő út összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztési forrás felhasználásával - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) elnyert támogatással megvalósult fejlesztés keretében megépült új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.   

Az ipari parkot megközelítő, a várost elkerülő, közel két kilométer hosszú út megépítése szintén része volt a pályázatnak, így a park immár közvetlenül csatlakozik az M60-as autópálya le- és felhajtójához és Bóly városához. Jelezték: az új út Bólyban a város központján áthaladó jelentős teherforgalom által okozott problémát is orvosolta.   

A közleményben Hárs József (független) polgármester hangsúlyozta, hogy "Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely", ennek érdekében pedig a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek.   

A bólyi ipari park közel 60 hektáros területén 31 vállalkozás működik, ezek együtt több mint 1300 embernek biztosítanak munkahelyet az alig 4000 lelket számláló Pécstől 30, Budapesttől 200 kilométerre fekvő, autópályán könnyen megközelíthető kisvárosban - írták. Hozzátették azt is: a bólyi fiatalok 85 százaléka a parkban működő vállalatoknál képzeli el jövőjét.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 080 975 megtekintés

Videó: 48 311 339 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922082

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh