Több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatásból újulhat meg a Komló belvárosát tehermentesítő bétai elkerülő út - közölte a mecseki város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a csaknem hét kilométeres szakaszon folyó fejlesztések eredményeként az önkormányzat tulajdonában lévő úthálózat több mint tíz százaléka újul meg.    

A tájékoztatás szerint az 1,2 milliárd forintból megvalósuló beruházás a belvárosi utak tehermentesítését, a zaj- és légszennyezés csökkentését szolgálja, és alternatív útvonalat kínál majd a közlekedőknek.    

A korábban bányászati célokat szolgáló, ma leromlott állapotban lévő szakasz felújításával kapcsolatban a közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve kiemelték: az út felújításával új útvonal jön létre a belváros és Pécs, illetve Hosszúhetény között.   

Emlékeztettek arra, hogy 2020 novemberében Komló önkormányzata csaknem 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatást kapott; ebből a forrásból valósulhat meg a bétai elkerülő út felújítása is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 282 megtekintés

Videó: 48 317 812 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923265

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh