A komlói önkormányzat vezette hattagú konzorcium 150 millió forintot nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán. A pénzből szegregált lakókörnyezetben élő, hátrányos helyzetű embereknek indul felzárkóztató akció.

Az „Esély a kibontakozásra” nevet viselő komplex telep-program az Arany János, Vörösmarty és Zrínyi utcákban élőknek, összesen 105 embernek, köztük 45 fiatalnak nyújt második esélyt. Egyszerre célja a felnőttoktatás keretében nyújtott szakképzés, a végzettek elhelyezkedésének segítése, továbbá a szociális, gyermekjóléti szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. Az egyéni fejlesztés mellett hangsúlyt kap a közösségformálás is.

A megvalósítás a konzorciumi partnerek közös feladata. A városvezetés partnerei ebben többek között a Türr István Képző Központ, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és más közhasznú egyesületek.

– Az érintettek egy alkalmassági vizsgálat után többek között targoncásnak, motorfű-rész-kezelőnek vagy akár tehergépkocsi vezetőnek is tanulhatnak majd – mondta el Polics József polgármester. – A tervek szerint azonban a szakmai képzésen túl egészség-ügyi szűrővizsgálatok, jogi- és adósságkezelési tanácsadás, továbbá mentálhigiénés és álláskeresési segítség is elérhető lesz a programba bevontak számára – tette még hozzá.

A program a tervek szerint a támogatási szerződés aláírása után, még ebben az évben elindulhat. Egyes elemei azonban a hivatalos zárást követően is fennmaradnak, hogy a továbbiakban is támogassák a résztvevőket és nyomon kövessék sorsuk további alakulását.

Forrás: Komló város Hivatalos Kommunikációja

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 572 703 megtekintés

Videó: 48 758 913 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6995603

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh