Immár ötödik alkalommal rendez Mikulásfutást az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány Pécsett. A karitatív célú eseményt december 10-én, szombaton tartják, s a programban számos kiegészítő elem is szerepel. A résztvevők önkéntes felajánlásaikkal a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán folyó munkát segíthetik.

Elkötelezettség, szakmaiság és empátia – talán e szavakkal jellemezhető leginkább az a munka, amelyet a Pécsi Tudományegyetem szóbanforgó osztályán dolgozók végeznek nap mint nap. Ez a központ hazánk hét gyermekonkológiai centrumának egyike: az egész Dél-Dunántúlról, sőt még Zala megyéből is ide kerülnek a daganatos, leukémiás és hasonló betegségekkel küzdő gyermekek. Évente 30-40 újonnan diagnosztizált beteget kezelnek itt.

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt 2011-ben a szóbanforgó osztály munkájának segítésére hozták létre. A szervezet megkönnyíteni igyekszik azon gyermekek és családjaik életét, akik belekerültek a mindent megváltoztató, tornádószerű szélviharhoz hasonlítható betegséghelyzetbe. (A Bibliában szereplő Eurakvilo tornádó erejű szél, amely – éppúgy, ahogy a gyermekkori rosszindulatú betegségek teszik – gyökeresen átalakítja az emberek életét.)

Az elmúlt hat évben az Eurakvilo Alapítvány már számos jótékonysági eseményt szervezett, melyek bevételeit mindig az onkohematológiai osztály munkájának segítésére fordítják. – Sokat jelent ez nekünk – mondja dr. Ottóffy Gábor, a klinika osztályvezető főorvosa, aki egyben az alapítvány kuratóriumi elnöke is. – Hiszen alapvető célunk, hogy javítsuk a gyermekonkológiai kezelés minőségét, szebbé tegyük a kezelés alatt álló gyermekek mindennapjait, s a gyógyítás végeztével megkönnyítsük visszatérésüket a hétköznapi életbe. A menthetetlen betegek esetében pedig arra törekszünk, hogy az életük minél teljesebb maradjon, s azt lehetőleg otthon élhessék meg. Hogy mindez miként érhető el? Főként az ellátás személyi-tárgyi feltételeinek javításával, valamint a nehéz élethelyzetbe került családok lelki-pszichés támogatásával. Ehhez járul hozzá minden felajánlás.

Az idei Mikulásfutás az Eurakvilo következő jótékonysági eseménye lesz. Az e hét szombati program fő helyszíne a pécsi Civil Közösségek Háza (Szent István tér 17.). A futásra regisztrálni ott, 12 órától lehet. A nevezési díj összegét nem határozták meg, adományként várják a felajánlásokat. A déltől egészen 15 óráig terjedő időszakra Jótékonysági fotózást is meghirdettek: bárkiről (családokról, baráti társaságokról is) készítenek képeket, s a fotózás bevételét ugyancsak az Eurakvilo – s annak révén végül a klinika onkohematológiai osztálya – kapja meg. Továbbá déltől 15.30-ig Karácsonyváró kézműves játszóház várja az érdeklődőket – aki viszont futni is szeretne, annak 14.50-kor már a közös bemelegítésen a helye, majd azt követően elrajtol a Mikulásfutás. Ez a mozgás senkinek sem lesz megterhelő – mondják a szervezők –, hiszen egyrészt nem is versenyről van szó, másrészt a táv sem ijesztő: akár az egykörös (1,5 km), akár a kétkörös (3 km) variációt választja valaki, gyalogolva, sőt akár babakocsit tolva is teljesítheti a kihívást.

Az alapítvány a résztvevőknek mikulássapkát, forró teát, oklevelet és felejthetetlen pillanatokat ígér. Előzetesen a +36 70 322 7093-as számon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen lehet jelentkezni az eseményre, amelynek szervezői az Eurakvilo Alapítvány, a Pécsi Életmód Egyesület, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., a Nevelők Háza Egyesület, valamint a FutaPécs SE. A Mikulásfutást a Pallos ingatlanközvetítő iroda támogatja.

Forrás: Pánovics András

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 872 023 megtekintés

Videó: 49 053 769 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053163

Jelenleg az oldalon

18
Online

Interreg CE1013 REFREsh