A gasztronómia, az illatok és a zene áll a középpontban a pécsi fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs elnevezésű rendezvényen, amelyet május 4. és 7. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eseményen fellép a fiatal jazzénekes-generáció "egyik legtehetségesebb és legüdébb jelensége", Csemer Boglárka, a világzenében otthonosan mozgó pécsi Boja zenekar, a Roy & Ádám Trió, valamint a Góbé zenekar.

A közönség szórakoztatásáról még az Adamantin Jazz Group és az "etno-funkban jeleskedő" Kerekes Band gondoskodik - írták, kiemelve, hogy a látogatók a pécsi Széchenyi téren több mint ötven kitelepülő portékái közül válogathatnak.

Mint részletezték, 18 borász, 10 gasztronómiai és 24 kézműves pavilon kínálja termékeit a fesztivál alatt, amelynek keretében szakmai és közönségdíj kategóriájában is megválasztják a baranyai megyeszékhely borát, a fűszerünnep megnyitóján pedig fűszernövény-ültetés is lesz.

Vincze Balázst, a ZSÖK ügyvezetőjét idézve hangsúlyozták, hogy a rendezvény minden napján tartanak gyermekprogramokat is. Fellép a Recefice zenekar, gyermekműsort ad Dés András és Szabó T. Anna és népi játszóház, zöld gyerekjátszó, illetve macivarrás várja a legkisebbeket - fűzték hozzá.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 005 megtekintés

Videó: 48 303 781 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921135

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh