A DÖKE Komló játékosai szerepeltek a legjobban a szezon kiemelt fontosságú egyéni versenyén: Fülöp győzött, Pákai ezüstérmes, Major 8., Szendrey 9. lett.

Az idei szezonban a gyors változások, változtatások jellemzik a gombozók versenynaptárát, így került sor november elején Budapesten az egyéni Országos Bajnokságra. A DÖKE Komlót most Pákai, Fülöp, Szendrey és Major képviselte az egyébként 48 fős mezőnyben.

A csoportküzdelmekben jeleskedtek a komlói versenyzők, Major 3. helyen, a többiek elsőként jutottak be a legjobb 16 közé – egyáltalán nem volt sétagalopp ez az erős riválisok ellenében. Mint a versenykiírásból kiderült, a kieséses szakaszban előnybe került a csoportokban előrébb végzett játékos.

A sorsolás szeszélye folytán úgy alakult, hogy a 16 között Major Szendrey-vel került egy asztalhoz, ahol meglepetésre István volt most a jobb, majd’ minden helyzetét gólra váltva jutott tovább. Ahol aztán a 8 között újabb klubtárs, Pákai volt az ellenfél, és itt gigászi csatában 2 döntetlen után az imént említett csoportelsőség Gyurit vitte tovább ebben a körben. Mindeközben a másik ágon Fülöp magabiztos, önbizalommal teli játékkal jutott el a döntőig…

… ahol az elődöntőben a mindig masszív Szatmárit legyőző Pákai Gyuri várt rá – újabb komlói klubbon belüli csata kezdődhetett, mintegy házi döntőként az aranyéremért!  

Bár Gyuri úgy nyilatkozott, hogy nem volt csúcsformában ezen a versenyen, ettől függetlenül izgalmas és szoros volt a döntő, ahol nem is bírt egymással Gyuri és Elemér: a rendes játékidő végén 1:1 volt az eredmény. Itt hosszabbítás nincs, egyből a szektorlabda „büntetői”, a szétlövés következett. Ebben a sportágban ez azt jelenti, hogy szögletrúgásból kell szektort adni a kezdőponton elhelyezett játékosnak – pontos szektor esetén jöhet a kapura lövés. Pákai az első körben betalált, az utolsó, 3-ik körben Elemér egyenlített, majd az ezutáni kísérlete Elemérnek bement, Gyurinak pedig nem – ezzel dőlt el, hogy Fülöp Elemér nyerte az Egyéni Országos Bajnoki címet, pályafutása során immáron ötödik alkalommal.   

A helyosztókon Major a 8., Szendrey a 9. helyet szerezte meg, egészen kiemelkedő eredmény, hogy a legjobb 10-be mind a 4 baranyai éljátékos bekerült és a két legfényesebb érem is Komlóra került. A helyezésekért dupla pontok jártak, ezzel a november végi Tízek szezonzáró versenybe Pákai és Fülöp is kvalifikálta magát.

Forrás: Gyozsán Zoltán

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 930 693 megtekintés

Videó: 49 088 782 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058050

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh