A készpénz-nélküli társadalom kialakulása egyre elfogadottabb elképzelés Kanadában. A PayPal Canada megbízásából végzett felmérés szerint a kanadaiak 71 százalékának semmilyen fenntartása nincs a készpénz teljes megszűnésével kapcsolatban, ami 27 százalékos emelkedés 2011-hez képest.

Tulajdonképpen a lakosság egy része, 25 százalék, már most is gyakran napokig nem használ készpénzt.

„A kanadaiak törekvése a készpénz teljes megszüntetésére jelentőségteljes,” mondja Darrell MacMullin, a PayPal Canada ügyvezető igazgatója. „Kanadában 2012 igazi fordulópont a digitális jövő szempontjából.”

Már több mint négy millió kanadai rendelkezik PayPal számlával, ami lehetővé teszi számukra a készpénz teljes mellőzését és helyette egy digitális pénztárcát használnak. A PayPal szolgáltatását emellett is nagyon sokan használják fizetésre és utalások fogadására, bankszámla, hitelkártya, okos-telefon vagy számítógép használatával. A szolgáltatás bárhol és tulajdonképpen bármilyen eszközzel működik, amin van Internet hozzáférés.

A felmérés szerint a kanadaiak 56 százaléka hajlamos elfeledkezni arról, ha tartozik vagy tartoznak neki, kisebb összegek esetében, és inkább veszni hagyják az összeget, minthogy utánamenjenek.

A PayPal alkalmazás „kifizetés kérése” funkciójával rendkívül egyszerűen lehet kérni egy tartozás kifizetését, akár egy baráttól vagy csoporttól. A „pénzküldés” funkció pedig azok számára tökéletes megoldás, akik nem szeretnek tartozni. A megkérdezettek 54 százaléka azonnal visszafizeti apró-cseprő adósságait.

Kanadában a PayPal rendszeren belül barátoknak és családtagoknak ingyen lehet pénzt küldeni, amennyiben a PayPal fiókot bankszámláról finanszírozzuk.

A mobil eszközökről történő fizetés biztonságos is a PayPal rendszeren keresztül, mivel a PayPal nem tárol semmilyen pénzügyi adatot az ügyfelekről egyetlen eszközön sem és soha nem adja meg az ügyfél bankszámla számát a tranzakciók során. A rendszer biztonsága felgyorsíthatja elterjedését, mert a legtöbb embernek pont a virtuális, mobiltelefonos fizetés biztonságát illetően vannak kétségeik.

Az Ipsos Reid által, a közelmúltban végzett felmérés szerint az emberek 43 százaléka nem bízik abban, hogy a fizetésre használt mobiltelefonos alkalmazások képesek lennének adataik biztonságos kezelésére.

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 843 megtekintés

Videó: 48 284 102 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919178

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh