Hét közben edzőt váltott a Pécsi 424 gárdája, s tette ezt azon okból kifolyólag, hogy Farkas Sándor lett a női kosárlabda szakmai igazgatója. Helyét a 37 éves Roberto Hernandez veszi át, aki korábban a Valencia és a spanyol női kosár válogatott másodedzőjeként tevékenykedett. Farkas mester e mellett győztes meccsel búcsúzott a pécsi kispadtól, hisz tanítványai múlthéten legyőzték idegenben a szekszárdi lányokat.

Az első negyed elején beragadt a pécsi együttes, és el is húzott a Diósgyőr 10 ponttal, majd Hernandez összerántotta lányait, s fel is álltak a padlóról, de így is a piros mezes vendégek vezettek 5 ponttal a negyed végén. A második 10 percben még aktívabb és kreatívabb lett Törökék játéka, s ennek köszönhetően a félidőt jelző dudaszóra Kováts révén ki is egyenlített a PINKK.

A nagy szünet után megrázta magát a vendég Miskolc, s át veszi a vezetést a harmadik negyed végére. Forrnak az indulatok mind a pályán mind a lelátón hisz a bírói ítéletek is borzolják a felek kedélyállapotát. Törökék ezzel mit sem törődve vágtak neki a mindent eldöntő utolsó negyednek, ahol már 5 ponttal is vezetett a Peresztegi Nagy csapata.

Az utolsó 2 percben nagyot dobbant a pécsi szív, s ezúttal a döntő momentumokban nem tudott hibázni az ezúttal is sportszerűen szurkoló Zebrák előtt. A lefújást követően együtt örült szakvezető edző és játékos, hisz három ponttal nyert a PINKK Komlón! Aki kihagyta volna ezt a meccset az bánhatja!

Jegyzőkönyv:

PINKK Pécsi 424 – Work Force DKSK 63:60 (13:18, 26:19, 7:14, 17:9)

Komló, Sportközpont 600 néző

Játékvezetők: Balog György, Jurák Krisztián, Tőzsér Dénes

PINKK: Török 5/3, Ruják 4, Doroguzoba 17/3, Laczi 6, Brumermane 15/3. Csere: Sarok 4, Kovács K. 5, Lengyel, Kováts N. 4, Pénzes 3/3.

Edző: Roberto Hernandez

Diósgyőr: Bukovszki 2, Bozóki 9, Fürtös 8/6, Raven 23/3, Sanford 2. Csere: Skoric 7/3, Reiner 4, Szabó P. 5. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Roberto Hernandez: – Azzal tudtuk megnyerni, hogy igazi csapatként küzdöttünk, a szív diadala volt.

Peresztegi Nagy Ákos: – A második negyed gyenge védekezése, és a negyedik játékrész egyénieskedő támadójátékának köszönhetően vereséget szenvedtünk.

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 474 megtekintés

Videó: 48 301 903 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920924

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh