Az 1. fordulóbeli négy döntetlent eggyel megfejelve a baranyai gombozók 3. helyen vannak a fél távnál. Újfent „kispad” nélkül ez elfogadható eredmény.

A 2. fordulóra ismét csak egy kezdőcsapatnyian, négyen keltek útra a DÖKE Komló gombozói. Szendrey, Fülöp Elemér, Major István, Balla Antal alkotta kvartett azzal a céllal érkezett, hogy felülmúlja első körbeli teljesítményét. Részben sikerült is.

Negatívum, hogy két ponttal kevesebbet sikerült szerezni, mint az első körben, eggyel több, az az öt döntetlent szereztünk ezúttal. A három győzelem nagyon kevés, ugyanis a két újoncon kívül csak a Mundiál csapatát sikerült felülmúlni. Pozitívum, hogy csak egy vereséget szenvedtünk – a 2. helyre feltörő Szegedtől, – de ez több győzelem mellett jött volna jól csak igazán. Így most meg kell elégednünk azzal, hogy nincs behozhatatlan hátrány a két éllovassal szemben.

Érdemes még megemlékezni arról, hogy a Testvériség ellen ismét döntetlent értünk el, sajnos az utolsó pillanatokban csúszott ki a győzelem Tibiék kezéből, de ez a pont is sokat érhet a végén. Ami még érdekes az a kecskemétiek elleni döntetlennél volt, egészen más okból, a Hírős nevet most ők Nagy AFC-re is cserélhették volna, a kezdő csapat minden tagja a Nagy család tagja volt; nem néztük meg a nagy históriás könyvben, de lehet, hogy példátlan esemény…

Az NB I. élcsoportjának állása:

1. Testvériség 37 pont

2. Szeged 36 pont

3. DÖKE Komló 30 pont

4. Mundiál 28 pont

5. Józsefváros 25 pont

Az egyéni teljesítmények értékelésénél csak ismételni tudom a korábban említetteket. Amikor jó formát csak a két elsőpályás húzójátékosunk, Szendrey és Fülöp tud csak felmutatni, az nagyon kevésnek bizonyul. Balla és Major nem tudott felnőni a feladathoz és a tortára habként még odakerült az is, hogy nem volt kispadunk, Takács és Trischler sem tudott a csapattal tartani. Ennek sokkal nagyobb a jelentősége, mint eddig gondoltuk, fontos, hogy amikor 2-3 mérkőzés sem elég valakinek a formába lendülésre, akkor le tudjuk cserélni.

A friss játékos jó eséllyel tud színt és főként eredményt vinni a játékba, a pihenés után a lecserélt játékos is könnyebben meg és el is találhatja az ellenfél kapuját. Annak is kiemelt jelentősége van, hogy a cserejátékos tudja biztatni a többieket, közli az aktuális állásokat a csapattagokkal – ez azért jó, mert akkor az álláshoz igazítható a taktika.

Az őszi folytatásra át kell gondolnunk a fentieket, hogy ennél sikeresebben tudjuk felvenni a vetélytársak ellen azt a bizonyos kesztyűt. Csapatban folytatás a DÖKE Komló II. számára az idei első fordulóban, Budapesten.

Hihetetlen, hogy egy svájci rendszerben lebonyolított versenyben a két első minden összevetésben egyformán álljon. Szétlövéssel 1. Pákai, 2. Fülöp.

A Fehér Miklós Emlékverseny a nagyszerű labdarúgóhoz méltó módon, hagyományosan Fehér Miklós pályafutásának, emlékének felidézésével kezdődött. Szigetszentmiklóson, az NBI. második játéknapja után első csapatunk minden játékosa részt vett a népszerű egyéni versenyen, ahol most 51-en álltak asztalhoz.

A rendezőség a svájci rendszer mellett döntött, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Egy előnye nem éppen a legjobb játékosokat segíti, ez pedig az, hogy minden nevező egyforma mérkőzésszámot játszik biztosan. Emellett számos hátránya van, de kétségkívül nem sok választás van akkor, ha a pályák száma nem teszi lehetővé a folyamatos játékot, mert több a versenyző, mint amennyi a pályákon elfér. A komlói játékosok átmentették előző napi formájukat, ami azt jelentette, hogy Szendrey és Fülöp az élmezőnyben a dobogós helyeken küzdöttek, míg Major és Balla hullámzó teljesítménnyel gyűjtögette a pontokat.

Az utolsó, 9. kör végén azt láttuk, hogy az elején jól kezdő Szendrey a végén nehéz ellenfelekkel szemben vesztett pontokat és visszacsúszott a 7. helyre. Fülöp és Pákai azonos pontszámmal végzett az élen, és megtörtént az a nem túl gyakori eset, hogy a svájci rendszer „tartozékaként” kiszámolt Buchholz pontszámok is azonosak lettek. A két éljátékos szétlövéssel döntötte el az arany és ezüstérem sorsát, most Pákai bizonyult jobbnak, így Fülöp vehette át az ezüstérmet. Major jól hajrázott, de csak a 12. helyre jött fel, Balla pedig a középmezőnyben végzett.

Forrás, fotók: Gyozsán Zoltán

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 712 344 megtekintés

Videó: 48 924 983 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026927

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh