A DÖKE Komló szerzett pontok tekintetében megismételte első fordulóbeli teljesítményét, és egyet előre lépve 2. helyről várhatja az őszi fordulókat. 

Budapesten folytatódott az idei NB I-es csapatbajnokság. A DÖKE Komló végre teljes csapattal vághatott neki a fordulónak, nem volt most hiányzó. Csapatunknak még szoknia kell a helyzetet, hogy milyen az, ha hattagú a keret. A baranyai csapat a Fülöp, Szendrey, Trecskó, Takács, Major, Balla összeállításban kezdte meg a második kört.

E játéknap a DÖKE Komló számára az előző körhöz kísértetiesen hasonlóan alakult. Azért különbség az volt. Az egyik döntetlen most is a mezőny hátsó traktusában szerénykedő Mundiál, míg a másik a Szeged ellen alakult ki, utóbbiaktól az előző körben egyetlen vereségünket szenvedtünk el. Ebben a fordulóban nem sikerült a bravúr, az éllovas Testvériséget a Komlónak sem sikerült megállítani (2-6), ők most szinte hibátlan kört futottak. Ez azt jelentette, hogy a címvédő budapestiek kissé elléptek a mezőnytől, a Szeged viszont meglepően gyenge napot fogott ki, le is csúszott a dobogóról.  

   

            Az NB I. élcsoportjának végeredménye:

 

1.    Testvériség                    47 pont

2.    DÖKE Komló                  40 pont

3.    Józsefváros                  34 pont

4.    Szeged                           33 pont

5.    Kecskemét                    30 pont

 

Két kör után, azaz a bajnokság félidejében nem lehet azt mondani, hogy a 7 pont behozhatatlan hátrány, azt viszont el kell ismerni, a Testvériség csapata határozott mozdulattal saját kezébe vette a sorsát a bajnoki címet illetően. A hátrány ledolgozásához már nem csak az szükséges, hogy Szendrey-ék is hozzanak ősszel egy közel hibátlan fordulót, hanem az is, hogy a Tesi is „összehozzon” egy gyengébb kört. Míg az első felvetésben hiszünk, a másodikban csak reménykedhetünk. A bajnokság második felében, amikor a felső pályások egymással játszanak, akár fordulhat is a kocka. Első csapatunk számára a folytatás a már megszokott menetrend szerint Szegeden következik.

Budapest Bajnoka Fülöp Elemér: Fülöp nyerte a Budapest Bajnokságot, Major a II. osztályban bronzérmes lett.

A csapatbajnokság másnapján a Budapest Bajnokság elnevezésű egyéni versenyre került sor. A 43 fős mezőnyben az előző napi teljes csapatunk ott volt, így 6 komlói részvételével kezdődött a viadal.

Az alapszakasz komlói szempontból különösen izgalmasan alakult. Az „A” csoportban Fülöp Elemér és Takács Zoltán összekerült a sorsoláskor. Mindketten nagyon jól játszottak, Takács veretlenül 1. helyen, míg Fülöp mögötte 2. helyen végezve jutott a legjobb 16 közé. A „C” csoportból pedig Szendrey jutott tovább, szintén 2. helyen. Balla és Trecskó most közepes teljesítménnyel rukkolt elő, míg Major éppen csak lemaradt a továbbjutásról. Major viszont a II. osztályúak mezőnyében jól szerepelt, egészen az elődöntőig menetelt, majd a bronzmérkőzésen szétlövéssel nyert és gazdagodott egy újabb serleggel. A főverseny a továbbiakban meglepetésre nem kiesés rendszerben, hanem négy négyes csoportban, körmérkőzésekkel folytatódott. Nehezen hihető, hogy nem lehetett másképp sorsolni, de Elemér most Tibivel került egy csoportba, ahol előbbi tudott jobb eredményeket felmutatni. Az 1. helyezettek a legjobb 4 között már helyosztóval folytatták, itt Elemér 1-1-et játszott Szatmárival, de a szétlövés komlói sikert hozott. A döntőben már a rendes játékidőben sikerült Fülöp Elemérnek Lukács Viktort legyőznie (1-0), aki ismét komoly erőpróbára tette a ranglistavezető komlói játékost. Az 5-8. helyért a 2. helyezettek játszottak, ide Takács jutott be és végül az előkelőnek mondható 7. helyet szerezte meg.

Hasznos és eredményes verseny volt, mely elég sokáig elhúzódott, de végül sikerült a főverseny legdíszesebb serlege mellett egy további érmet is szerezni. Jól ment a játék Fülöpnek, Takácsnak és Majornak is, Szendrey pedig könnyen végezhetett volna előrébb is, ha a középszakaszban nem a remek napot kifogó klubtársával kerül össze. A komlói versenyzők ismét meghatározó szerepet játszottak az egyéni versenyen, mely jó alapozó az eredményesebb csapatbajnoki szerepléshez.    

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 846 917 megtekintés

Videó: 49 025 175 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7044687

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh