Miért nem dobják ki Olaszországban az utcára az állatokat? Mert senki sem akar bírságot fizetni és börtönbe kerülni! Nézzük a részleteket!

A társadalom civilizációjának mibenlétét nagymértékben meghatározza az, ahogy viseltetik azokkal szemben, akik nem képesek magukról gondoskodni. És ezalatt nem csak az öregeket, a fogyatékkal élőket és a gyermekeket kell érteni. Mert ott vannak azok négylábú kedvenceink is. Ezért nincs semmi meglepő abban, hogy az európai országok jogalkotói igyekeznek támogatást nyújtani az állatok számára is. Például Olaszországban. Természetesen a büntető intézkedések egymagukban nem elegendőek, így az olasz állam nem bírságokkal és egyéb szankciókkal kezdte meg a munkát az állatok védelmében, hanem nagyszabású oktatási munkával. Az állatok iránti felelősség és jóindulat előmozdítása a propaganda módszereivel történik.

Az állatokat etikusan kell kezelni, velük felelősségteljesen kell bánni, ezzel az olasz iskolás gyerekek már az iskolapadban megismerkedhetnek. Olaszországban az önkéntes projektek nagyon népszerűek és magas presztízsűek, de csak azok vehetnek részt benne, akik valóban megérdemlik a részvételi lehetőséget. Ezen kívül Olaszországban a menhelyről is fogadhatunk örökbe állatot, ahelyett, hogy hihetetlenül nagy összegért valamilyen ritka kutyafajtát vásárolnának. De csak úgy nem adják oda az állatot! Bizonyítani kell, hogy képes az adott egyén gondozni is. Az oktatási munkák mellett a hatóságok úgy döntöttek, hogy a tulajdonosok felelősségét szabályozzák, és azokat teszik meg felelősnek bármilyen állat sorsáért. Ezért a nem megfelelő ellátással kapcsolatos szankciókat szigorították.

Nem szükséges az állatot kínozni, fizikai hatásnak kitenni ahhoz, hogy egy év börtönbe kerüljön valaki Olaszországban, elég mindössze kidobni a kisállatot az utcára. Emellett nagyon magas, több mint 10 ezer eurós bírságot is kilátásba helyeznek feltételes börtönbüntetéssel kombinálva. Az állatokat érintő törvénysértésekért azért jár ilyen szigorú büntetés, mert a kínzott, kidobott állat teljesen segítség nélkül marad.

És egyáltalán nem számít, hogy az adott állat valakinek a tulajdona, vagy csak az imént sétált ki az erdőből. Az autóvezetőknek baleset esetén például kötelező kihívni a megfelelő szervezetet, ami orvosi ellátást képes nyújtani az állatnak, vagy, az állatot a klinikára szállítják. Van egy forró vonal, amelyen üzenetet hagyhat bárki, ha tudomására jut, hogy valahol egy állat bajban van. Lehet az állat helyzete bármilyen, a segítség mindenképpen elindul.

Mindezek az intézkedések azt eredményezték, hogy az országban a kóbor állatok száma meglehetősen csökkent, és ez a tendencia már több mint egy éve folytatódik. Sok függ tőlünk, de az állam állásfoglalása gyakran döntővé válik.

Forrás: Magyarországom / studiocataldi.it

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 818 714 megtekintés

Videó: 49 869 566 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7135720

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh