A kutatók egy újfajta bőr alá ültethető nyomon-követő eszközt fejlesztettek ki, ami nem igényel elemeket és nagyon nagy távolságból is leolvasható. Ez már nem csupán egy RFID chip, azaz rádiófrekvenciás azonosító, amit egyre szélesebb körben alkalmaznak vonalkódok helyett is, hanem a nanotechnológia segítségével előállított, összetett eszköz, ami folyamatosan képes jeleket adni és információt továbbítani hordozójáról és sokkal kisebb egy mikrochipnél (egy nanométer a milliméter egy milliomod része).

Az új nanoeszköz fecskendővel egyszerűen a beteg karjába juttatható, hogy azután rendszeres jelentéseket küldjön a kezelőorvosnak, aki így akár több kilométer távolságból is képes a beteget nyomon követni. Az eszközt a beteg mozgása vagy akár egy ér lüktetése is képes ellátni a működéshez szükséges árammal, így élettartama a beteg haláláig tartana.

Hogy a tudomány milyen hatalmas lépésekkel halad, megtudhatjuk a Dailymail.co.uk cikkének fordításából. Hogy az új felfedezéseket mire fordítják a jövőben, majd meglátjuk. Ahogy megtapasztaltuk az atomenergia esetében is...

A cikk itt található: Kattintson ide...

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 744 434 megtekintés

Videó: 48 949 301 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031497

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh