Törölt járatok és utazási tilalmak – ezek a járvány velejárói. Rosszul járnak mind a légitársaságok, mind a turisták. Azonban egy rekord is született a koronavírus miatt.

A világ leghosszabb menetrend szerinti repülése ment végbe a napokban – „köszönhető” mindez a koronavírus okozta tilalomnak – írja a CNN. Alapesetben, ha a Csendes-óceán közepén fekvő Francia Polinéziából indul egy Air Tahiti Nui járat Franciaországba, akkor az az út felénél leszáll az Egyesült Államokban, Los Angelesben.

Francia Polinézia és Európa között fekszik ugyanis az egész amerikai kontinens.

Igen ám, de a nemrégiben életbe léptetett utazási korlátozások miatt az egzotikus szigetről induló járat nem szállhatott le amerikai földön, így rögtön a párizsi Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér felé kellett vennie az irány – megállás nélkül.

A felszállás helyi idő szerint délután háromkor történt meg, európai levegőt viszont csak másnap reggel fél hétkor szívhattak a visszatérő turisták.

Az eddigi csúcsot a Singapore Airlines tartotta, 9534 mérföldes távolsággal. Az ázsiai ország gépe Szingapúrtól repült egészen New Jersey államba, még 2019-ben.

Forrás: vg.hu / edition.cnn.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 836 megtekintés

Videó: 48 299 251 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920608

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh