Az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev és a G8 országok többi vezetője megérkezett az amerikai elnök vidéki rezidenciájára, Camp Davidbe. A vendégeket Barack Obama személyesen fogadta.

A csúcstalálkozó központi témája: néhány ország biztonsági kérdései, beleértve Szíriát, Iránt és Észak-Koreát. A mai ülésen a gazdasági kérdések kerülnek napirendre, elsősorban az eurózóna helyzete. Az energetika, az éghajlati változások, az élelmiszer biztonság kérdéseiről, a gazdaság fellendítéséről Afganisztánban és a politikai stabilitás megteremtéséről a Közel-Keleten és Észak Afrikában külön üléseken tárgyalnak majd.

Dmitrij Medvegyev a jelenlegi csúcson Vlagyimir Putyin orosz elnököt helyettesíti, aki ez alkalommal nem tudott elutazni Camp Davidbe, mert az orosz kormány miniszteri kabinetjét kell megalakítania.

A találkozó témájaként Párizs és Washington egyetértenek abban, hogy Görögországnak az eurózónában kell maradnia, és ehhez mindent meg kell tenni. Ezt Francois Hollande francia elnök jelentette be, miután megérkezett a G8-ak csúcstalálkozójára, ahol találkozott amerikai kollégájával, Barack Obamával.

Korábban a német kancellár, Angela Merkel telefonon beszélt Karolos Papoulias görög elnökkel, akinek elmondta, támogatja Görögországot a krízis leküzdésére tett erőfeszítéseiben. Arról is biztosította görög kollégáját, hogy az EU kész intézkedéseket hozni a munkanélküliséggel és a növekedés elősegítésével kapcsolatban.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 757 362 megtekintés

Videó: 48 955 503 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032506

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh