Egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy semmiféle véletlen határsértésről nincs szó a lelőtt török repülő esetében. Ankara egyre fenyegetőbb kijelentéseket fogalmaz meg a lelőtt repülő miatt. A török vezetés tökéletesen tisztában volt vele, hogy le fogják lőni a repülőt. Minden bizonnyal ezért küldték oda.

Még senki nem jelentette ki, hogy ez egy provokáció, de a jelek egyértelműen erre utalnak. A Nyugat Törökországban képezi ki a Szíriába küldött terroristákat. Ám az orosz és kínai vétó miatt nem tudott támadásba lendülni, mint ahogy azt Líbiában tette. Kell egy ürügy. Most itt az alkalom, és nem véletlen, hogy Ankara azonnal Moszkvával tárgyal. Puhatolózik, tudni akarja, mi lenne az oroszok válasza, egy török támadásra.

Eközben a lelőtt gép pilótáit még mindig keresik. Szerintünk már régen megtalálták őket, csak nem jelentik. Ha a szírek találnák meg őket, az egyáltalán nem lenne jó Ankarának. Akkor már jobbak akár holtan is.

Egy háborúval fenyegetett ország, főleg amelynek leginkább az ellenség légi erejétől kell tartani, teljesen logikus, hogy lelő egy olyan gépet, amelyik engedély nélkül berepül a légterébe. Ezen Ankarának nem felháborodni kellene, hanem bocsánatot kérni az engedély nélküli behatolásért. Mindazonáltal a nyugati sajtó már a háborús uszítás jegyében tálalja az esetet. A szerencsétlen lelőtt török gép, amelyik semmiről nem tehet, és a gonosz szírek lelőtték.

Ez egyre inkább provokáció-gyanús. Ha nincs ENSZ felhatalmazás, ha nem lehet hivatalosan, majd a jól bevált provokációt használjuk - gondolják cionék. Ahogy az első világháborúban elsüllyesztett Lusitania is szállított fegyvereket civil utasszállító létére, és aminek tényét szándékosan szivárogtatták ki, vagy a Vietnami Tonkini incidens, egyaránt provokáció volt. Éppúgy ez az eset is provokációnak látszik. Ha emiatt bármilyen akció történik Törökország részéről, akkor már késő lesz erről megbizonyosodni.

Moszkvának, és különösen Szergej Lavrovnak, most nagyon határozottan kell fellépnie. Moszkva nem egyezhet bele egy ilyen, egyértelmű provokáción alapuló fellépésbe. Remélhetőleg ezt értésére is adta török kollégájának, bár a törökök a beszélgetés tartalmát nem tárták a nyilvánosság elé.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Mikor támadja meg az USA Szíriát? Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 949 521 megtekintés

Videó: 49 099 097 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059004

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh