Kemény küzdelem várható az unió mezőgazdasági költségvetésének ügyében, amelyet egyes országok jelentős mértékben meg akarnak kurtítani - derült ki Luxembourgból keltezett hétfői osztrák médiajelentésekből.

A nap folyamán tanácskozást tartottak az EU-országok agrártárca-vezetői, és a büdzsé kérdései mellett a közvetlen kifizetések rendjéről is szó esett.

Nikolaus Berlakovich osztrák mezőgazdasági miniszter úgy nyilatkozott: csak megfelelő pénzügyi támogatás mellett lehet biztosítani a környezeti szempontokat is figyelembe vevő, tartósan működtethető mezőgazdasági modellt. A miniszter ebben a témában "kemény és nehéz" tárgyalásokra számít.

"Az agrárbüdzsét nem szabad megrövidíteni, mert különben az iparosított mezőgazdaság veszélye fenyeget" - érvelt Berlakovich. Hangsúlyozta, hogy a megfelelően dotált mezőgazdaságból nem csupán a gazdák húznak hasznot, hanem az élelmiszer-fogyasztó teljes lakosság is.

A közvetlen mezőgazdasági kifizetések rendjét illetően Ausztria a regionális modell érvényesítése, a fiatal, illetve kistermelő gazdák kiemelt támogatása, valamint a bürokrácia csökkentése mellett van.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 912 198 megtekintés

Videó: 49 078 678 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056506

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh