Február 26-án ülnek legközelebb tárgyalóasztalhoz a nagyhatalmak és Németország képviselői iráni partnereikkel, hogy az iszlám köztársaság nukleáris programjáról tárgyaljanak - jelentette be kedden Michael Mann, az Európai Unió külügyi főképviselőjének, Catherine Ashtonnak a szóvivője.

"Helga Schmid, az Európai Külügyi Szolgálat (EKSz) főtitkárhelyettese ma megegyezett az iráni legfőbb nemzetbiztonsági tanács titkárhelyettesével, hogy az iráni atomprogramról folyó tárgyalások következő fordulója február 26-án lesz a kazahsztáni Almatiban" - közölte Mann, aki azt is kifejezésre juttatta, hogy "Ashton bízik abban, hogy a megbeszélések konstruktívak lesznek, és konkrét haladást sikerült elérni a nemzetközi közösség aggodalmait eloszlató, tárgyalások megoldás terén".

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország diplomatái legutóbb tavaly júniusban Moszkvában tárgyaltak Irán képviselőivel. A nagyhatalmak meggyőződése, az iráni atomprogram célja, hogy az iszlám köztársaság atomfegyvert állítson elő. Teherán viszont váltig állítja: nukleáris programja kizárólag békés, tudományos és energetikai célokat szolgál.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 831 260 megtekintés

Videó: 49 011 521 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041978

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh