Új időszámítás kezdődik március 26. után. A BRICS tagállamok csúcstalálkozóján olyan kérdésekben döntenek, amelyek jelentősen befolyásolják majd a világ gazdasági állapotát. A csúcstalálkozón Putyin elnök is részt vesz.

A BRICS tagállamok kifejezték igényüket, hogy hozzanak létre egy saját fejlesztési bankot. A fejlesztési bank saját valutát használ elszámolásra. Ennek a banknak a feladata, hogy egy kiegyensúlyozott fejlődést biztosítson, amely minden félnek a hasznára válik. Stabil és kiszámítható tőkeáramlást biztosít, ezáltal stabil befektetési és felvásárlási közeget teremt.

A másik fontos kérdés, melyben döntést hoznak, hogy ezek az államok az egymás közötti elszámolásra saját valutájukat használják. Ezáltal a dollár kiesik a világ lakosságának kétharmadát kitevő régiókból, mint nemzetközi deviza. Ezzel hatalmas összegektől esik el a dollárt kibocsájtó bankármaffia, ráadásul nagy mennyiségű amerikai fizetőeszköz kerül a piacra, ami a dollár értékcsökkenését fogja eredményezni.

Putyin elnök kifejtette a BRICS csúcstalálkozóval kapcsolatban, hogy ez a szervezet eddig egy önvédelmi szerepet töltött be, de most már itt az idő, hogy az öt éves szervezet felnőve, ellássa valódi feladatát. Egy másik gazdasági tömböt hozzanak létre. Mindenki tudja, hogy ennek Kína és Oroszország lesz a központja, de a két szuperhatalom mindent elkövet, hogy társait felemelje. A két hatalom tenni fog azért, hogy India és Brazília bekerüljenek az ENSZ BT állandó tagjai közé. Mivel Kína gazdasága megfelelő ellenpólus a nyugati iparral szemben, így felveheti a versenyt az USA gazdaságával szemben. A szervezet saját közös pénzügyi tartalékot hoz létre, mely valószínűleg a világ legnagyobb értékű tartaléka lesz rövidesen. Vezető testülete mellé több elemző és stratégiai intézetet hoznak létre, amelyek koordinálni fogják a tevékenységeket és kidolgozzák az alternatívákat a szervezet számára.

Amint a BRICS államok meghirdetik ezt az új pénzügyi politika elindítását, gyakorlatilag életbe lép az új kétpólusú világ.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 906 294 megtekintés

Videó: 49 075 688 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055811

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh