Kína 2015-re a vidéki területein élőket is ellátja biztonságos ivóvízzel, jelenleg még több mint 100 millió ember lakásába nem jut el vezetékes ivóvíz - közölte az illetékes tárca miniszterhelyettese csütörtökön.

A tavalyi év végén még 298 millió embernek nem volt hozzáférése biztonságos, jó minőségű, elegendő mennyiségű ivóvízhez, de 2013 végéig 63 százalékuknál már megoldódik a probléma - jelentette ki Li Kuo-jing vízügyi miniszter-helyettes a törvényhozás állandó bizottságának ülésén. A fennmaradó körülbelül 110 millió ember - köztük 15 millió diák és tanár - ivóvízhez jutását két év alatt oldják meg.

A kormány a 2005 és 2012 közötti időszakra 179,1 milliárd jüant (29 milliárd dollár) különített el a biztonságos ivóvíz-ellátással kapcsolatos projektekre.

A következő években a vízminőségre is nagyobb figyelmet kívánnak fordítani Kínában a környezetvédelemmel együtt, különösen a víz forrásául szolgáló területeken - hangzott el az ülésen. A képviselők azt is felvetették, hogy a rossz minőségű, szennyezett víz az egyik meghatározó oka a fertőző betegségek terjedésének.

Forrás: MTI

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Háború a vízért? Kattintson ide...