Három orvosát szúrta le egy feldühödött páciens Peking egyik kórházában. Később az egyik orvos belehalt a sérüléseibe. Az orvosok és az ápolók védelmet követelnek a rendőrségtől.

"Nem engedhetem meg magamnak, hogy beteg legyek!"- ez az alapfelfogás Kínában, ahol az egészségügyi hálózat messze elmarad a lakosság igényeitől. Bár az orvosok száma nem lényegesen kisebb, mint Európában vagy Amerikában, de a szakmai színvonal nagyon különböző. Emiatt a jó orvosok túlterheltek és drágák: naponta 70-80 beteggel is foglalkoznak, így nő a tévedés kockázata.

Mindig kell hálapénzt adni, csakhogy sokszor nincs miből. Pénz nélkül viszont egészség sincs, hiszen jól felszerelt kórházba is csak úgy lehet bekerülni, ha valaki nem sajnálja a költségeket. Ráadásul a betegek csodát várnak az orvosoktól: ha valaki nem gyógyul gyorsan, akkor biztosan az orvos a hibás. Régebben tisztelet övezte az orvosokat, de ma ezt gyanakvás váltotta fel: "mennyi pénzt akarsz kiszedni belőlem a kezelésért?" - ezen töpreng sok beteg.

Ha pedig a kezelés után, nincs azonnal eredmény, pedig a hálapénzt átvette az orvost, gyorsan előkerül a kés. A belügy és az egészségügy most elrendelte a kórházak fokozott őrzését, de a problémát nyilván nem oldotta meg, hiszen a dühös páciensek továbbra is az orvosokat hibáztatják az egészségügy összes gondjáért Kínában.

Forrás: asiaport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 831 megtekintés

Videó: 48 913 862 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024794

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh