Veronában (Észak-Olaszország) több ezer tüntető vett részt egy felvonuláson, amin követelték a függetlenségi mozgalom 24 letartóztatott tagjának szabadon engedését és a Velencei Köztársaság függetlenségének kikiáltását. A demonstráció Verona külvárosából indult, a hömpölygő tömegben rengetegen már nem az olasz zászlót, hanem a független Velencei Köztársaság zászlaját vitték.

Matteo Salvini, az Északi Liga szövetségi titkára beszédet tartott a tömegnek. Salvini felszólította a Veneto tartomány lakosságát, hogy tevőlegesen vegyék ki részüket a tartomány felszabadításából és az országot markában tartó nemzetközi maffia ellen kezdődő függetlenségi harcból. A politikus elmondta, itt már ők képviselik a nép demokratikus akaratát, védelmezik a gondolat- és szólásszabadságot, és a börtön épp azoknak a maffiózóknak való, akik Rómában semmibe veszik a referendum eredményeit.

Veneto tartomány lakossága egy héttel ezelőtt a helyi pártok szervezésében népszavazást tartott az Olaszországból kiszakadásról és a független Velencei Köztársaság helyreállításáról, amit a több mint 2 millió, a választáson résztvevő venetoi lakos 89%-a támogatott. Azt követően a hatóságok elsöprő erővel léptek fel és koholt indokkal letartóztatták a függetlenségi mozgalom 24 tagját.

Salvini beszédében hangsúlyozta, hogy a Veneto tartomány függetlenségi harca egyben kulturális harc is, ahol a civilizációt képviselő északi lakosság küzd a népet fojtogató alja söpredék ellen. Salvini a hatóság fellépését aként írta le, hogy a kormány nem személyeket, hanem ideákat zárt börtönbe, amik előbb vagy utóbb, de utat törnek.

"A választóknak elege volt az ígéretekből, mostmár konkrétumokat akarnak." Majd Salvini mondott is pár konkrétumot: a római kormány bürokrata gépezete több millió eurót költött arra, hogy megtaláljon egy buldózert, amivel a függetlenségi mozgalom tagjai a Szent Márk térre akartak bevonulni.

A Vento tartomány függetlenségéért harcoló Északi Liga vezetői korábban bejelentették: a függetlenség kikiáltását követően az új Velencei Köztársaság nem lesz tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak, ehelyett kelet felé fordulnak és Moszkvával fűznék szorosabbra a kapcsolatot.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 737 673 megtekintés

Videó: 48 944 685 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030564

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh